Bergsmansgatan 22, Karlskoga 0586-505 32 kontakt@bevarainredning.com

måndag 10 september 2012

Har du en designklassiker hemma?

 
Fritz Hansen grundades 1872 av visionären och möbelsnickaren med samma namn. Sedan dess har Fritz Hansen blivit ett exklusivt varumärke som är en naturlig del av både dansk och internationell designhistoria. Historien om Fritz Hansen kännetecknas av häpnadsväckande hantverk, unik design och kvalitet. Ledande arkitekter och formgivare från hela världen har genom åren bidragit till samlingen av vackra, tidlösa och funktionella möbler. Bland dessa finns Arne Jacobsen, Poul Kjærholm, Piet Hein, Hans J. Wegner, Kasper Salto och Christian Dell.
Vi väljer att lyfta fram några favoriter, som en liten följetång. Med möbler som ligger oss extra nära hjärtat. Först ut är Arne Jacobsen med sin Sjuan.
 
Arne Jacobsen (1902-1971) är en av den mest inflytelserika Skandinaviska designern från 1900-talet. 1930 etablerade han sin egen studio där han designade möbler, textiler och kermaik under hela sitt liv. Han arbetade också självständigt som arkitekt och som inredningsdesigner. Några av hans mest kända projekt är St. Catherines Collage, Oxford och Radisson SAS Royal Hotel i Köpenhamn. Hans design är etablerade ikoner och några bland de mest eftertraktade inom det Nordiska möbelarvet.
 

 
Sjuan
Den klassiska stolen Sjuan, eller Serie 7™ är designad av Arne Jacobsen 1955 och är den överlägset mest populära och sålda stolen i Fritz Hansen's sortiment, och kanske även i möbelhistorien.
Sjuan är en vidareutveckling av Myran™ med sin formpressade fanér.
Stolen är den produkt i Fritz Hansen's sortiment som finns i flest utföranden och valmöjligheter.       
Sjuan har blivit världens mest kopierade stol.
 
Det finns som sagt gott om kopior på denna stol, så det är viktigt att hålla koll på originalen. Fritz Hansen har producerat många möbler av Arne Jacobsen och en nytillverkad Sjuan går i dagsläget loss på ca 4100-4900kr beroende på lack och höjd på stolen.
 
Kanske, kanske dyker det upp en lite pärla i webshoppen.. Håll utkik!
Men tillsvidare, ett litet smakprov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar