Bergsmansgatan 22, Karlskoga 0586-505 32 kontakt@bevarainredning.com

fredag 9 november 2012

Nyttigt & gott bröd...

Valnötsbröd!


Du behöver:
6dl Vatten
50g Jäst
2msk Sirap/honung
3tsk Salt
ca. 100g Valnötter
½dl Linfrön
½dl Pumpakärnor
3dl Fullkorns dinkel mjöl
2dl Rågsikt
9dl Vetemjöl


Gör såhär!
1. Värm vattnet till fingervarmt (37C). Smula jästen i en bunke
och häll på vattnet och rör runt.
2. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen kraftigt. 
Låt degen Jäsa under bakduk i ca 40min.
3. Knåda degen på mjölat bord och forma till två bröd.
Låt jäsa under bakduk i ca 30min.
4. Sätt ugnen på 225C och grädda bröden i den nedre delen av ugnen.
Sänk värmen till 175C efter 10min och fortsätt grädda i ca 35min.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar