Chockladmuffins i olika smaker.
Apelsinkrokant, banan & pepparkaka, alla julens smaker!
Chokladmuffins 12st:
1 Ägg
1 dl Strösocker
½ dl Mjölk
50 g Margarin
1 ½ dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
1 msk Kakao
Såhär gör du!
1. Sätt ugnen på 200C.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3.Smält margarinet och häll ner det i sockerblandningen med mjölken.
4. Blanda ner vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao.
Rör om ordentligt till en mjuk smet.
Rör om ordentligt till en mjuk smet.
5. Ta fram en plåt och placera muffins formar, häll i smet till halva formen.
6. Ställ in i ugnen i ca 12min.
Serveras med grädde, eller annan topping.
3 olika tips!
Tips 1: Blanda ner mosad banan i smeten innan du häller i formarna på plåten.
Tips 2: Smula pepparkaka och ha i smeten eller använd det som topping.
Tips 2: Smula pepparkaka och ha i smeten eller använd det som topping.
Tips 3: Lägg i en ruta av någon favorit choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar