Bergsmansgatan 22, Karlskoga 0586-505 32 kontakt@bevarainredning.com

fredag 14 december 2012

Pepparkaksbakning!



Grundrecept på Pepparkaksdeg!
Du behöver:
150 g smör 
2 1/2 dl strösocker 
1/2 dl sirap 
1 dl vatten 
1/2 msk ingefära 
1/2 msk nejlikor 
1 msk kanel 
1 tsk stött kardemumma 
1/2 msk bikarbonat 
ca 7 1/2 dl vetemjöl 



Gör såhär!
1. Rör fett, socker och sirap smidigt.
2. Tillsätt vatten, kryddor, bikarbonat och mjöl till en smidig pepparkaksdeg. 
Lägg den i kyl över natten.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Dela upp degen i bitar så den blir lättare att jobba med. Mjöla 
bakbordet samt kaveln innan för att underlätta.
Kavla ut degen så den blir tunn, tryck därefter ut mått som önskas 
och lägg det på en plåt som är klädd med bakplåtspapper.
Gräddas i ugnen i ca 5-10min. Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar