Bergsmansgatan 22, Karlskoga 0586-505 32 kontakt@bevarainredning.com

fredag 19 oktober 2012

Fikamys inför hösthelgen

Smulpaj som tar sammanlagt 30-45min att göra i ordning

Recept för 4-6personer
                                   125g rumstempererat smör eller margarin
3dl mjöl
1dl strösocker
400-500g valfria bär/frukt
1/2dl strösocker till bären
ev. 1-2msk potatismjöl

Såhär gör du!
Sätt ugnen på 225C. Blanda vetemjöl och socker i en bunke,
blanda i smöret eller margarinet med fingrarna i 
mjöl- och sockerblandningen tills det bildar en grynig deg. 
Smörj en pajform och lägg i bären/frukten och sockra lätt, strö eventuellt potatismjöl
om du använder bär för att undvika att pajen blir vattnig.
Fördela sedan smuldegen över bären och grädda i ugn i 15-20min tills den fått fin färg.

Serveras med glass eller vaniljsås.
För att göra din paj annorlunda, använd pepparkaksformar
och fyll de med ex. strössel, kokos eller florsocker,
så får du ett fint resultat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar