Bergsmansgatan 22, Karlskoga 0586-505 32 kontakt@bevarainredning.com

fredag 7 december 2012

Chokladmuffins frossa!

Chockladmuffins i olika smaker. 
Apelsinkrokant, banan & pepparkaka, alla julens smaker!

Chokladmuffins 12st:
1 Ägg
1 dl Strösocker
½ dl Mjölk
50 g Margarin
1 ½ dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
1 msk Kakao

Såhär gör du!
1. Sätt ugnen på 200C. 
2. Vispa ägg och socker poröst.
3.Smält margarinet och häll ner det i sockerblandningen med mjölken.
4. Blanda ner vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao.
Rör om ordentligt till en mjuk smet.
5. Ta fram en plåt och placera muffins formar, häll i smet till halva formen.
6. Ställ in i ugnen i ca 12min. 

Serveras med grädde, eller annan topping.


3 olika tips!
Tips 1: Blanda ner mosad banan i smeten innan du häller i formarna på plåten.
Tips 2: Smula pepparkaka och ha i smeten eller använd det som topping.
Tips 3: Lägg i en ruta av någon favorit choklad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar