Bergsmansgatan 22, Karlskoga 0586-505 32 kontakt@bevarainredning.com

onsdag 5 december 2012

Trend - industridesign

Industridesign är en av de populära trenderna inom inredning. Men vad är egentligen industridesign och när kommer det ifrån?
  
Industridesign eller produktdesign är en form av industriell gestaltning med målet att ta fram varor anpassade till människa och miljö och avsedda att tillverkas i serie. Industridesignern arbetar med en kreativ och uppfinningsrik process där faktorer som teknik, material, miljö, säkerhet, ekonomi, marknadsföring och estetik förs samman och resulterar i enkelt massproducerade varor. Arbetsprocessen har som syfte att lösa ett problem för målgruppen som är brukaren eller kunden. Produktens gestaltning, dess form och färg bör tydligt uttrycka ändamål och användning.
 
 

Inom inredning menar man ofta 1930–50-talet när man pratar om industridesign eftersom det var då industrialismen spred sig till möbeltillverkning på allvar. Kännetecknande är att varje produkt har ett tydligt syfte.
 
 

 
Ytterligare till trenden ser man att produkter som är menade till industrin och tillverkningen, används i hemmen. Så som plåtskåp, plåtpallar, industrilampor och fraktlådor.
 
Mycket roligt tycker vi!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar