Bergsmansgatan 22, Karlskoga 0586-505 32 kontakt@bevarainredning.com

onsdag 5 april 2017

Pratikant-Sarah & de Gustavianska sargarna, del 1

Idag är det min tur att blogga. och vem är jag då?

Jo; Jag är Praktikant-Sarah som egentligen studerar till Trätekniker i Hammarö. Jag har i två omgångar praktiserat här på Bevara, en gång under vintern 2016 och nu sedan i början av Mars. Förutom att förvånas och fascineras av hur man kan förvandla möbler så som de gör här så fick jag ganska snabbt ett problem att lösa: Gustavianska sargar.

Gustavianskt bord med sina tjusiga detaljer.
Gustavianska bord är ju något av en storsäljare här, det är ju inte direkt någon förvånad över heller. Så fantastiskt snygga, stilrena men ändå fulla av dekor på sargen och benen. Ibland har man även turen att det ingår iläggsskivor så att bordet kan expandera. Men just de där iläggsskivorna innebär ibland problem. Några av dem har inte sarg, så det gapar hål i det annars så tjusiga bordet. Det är såklart inte hela världen, men det kan ju vara najs med en hel sarg!


"Kan du göra sådana sargar Sarah?" 
Jag svarade ja och nej. Klart det går att göra dem, någon har gjort dem från början, men jag hade ingen aning om hur. Tur att jag hade några lärare att rådfråga. De beklagade sig över hur svår min fråga var. De debatterade över vilken maskin som skulle vara mest lämplig, om hur dyrt verktyget skulle vara. Det kändes lönlöst. Men, hoppet var inte ute! En av mina lärare, en hopplöst rastlös man, konstaterade att "Jag kanske kan slipa till ett stål åt dig. Men det kommer vara svårt. Så svårt, ujamäja!" En liten låga av hopp började brinna hos mig. Det kanske kunde gå. För inte bara att lösa ett problem åt min praktik, utan att helt plötsligt hade jag ett examensarbete. Helt fantastiskt.Det är ju någonting som fattas här!
När den nya praktikperioden började tog jag snabbt mått på en sarg. Det fanns olika dimensioner, men vi valde den mindre som är vanligare. Måtten skickade jag iväg till den ambitiösa läraren som fortsatt ojade sig över den svåra uppgiften som han erbjudit sig att göra. Fyra dagar senare fick jag ett paket på posten med provbitar, som var perfekta som tur var!


Det var allt för denna gång kära ni! Men imorgon kommer den otroligt spännande del 2 i detta saga om Praktikant-Sarah oh de gustavianska sargarna!

Puss & kram
Praktikant-Sarah

1 kommentar:

  1. Great Article it its really informative and innovative keep us posted with new updates. its was reallyvaluable. thanks a lot.orologi replica
    replliques montres
    Rolex Replica
    replique montre suisse.

    SvaraRadera