Bergsmansgatan 22, Karlskoga 0586-505 32 kontakt@bevarainredning.com

torsdag 21 juni 2012

Trend - New England

Det nordöstra hörnet av USA, norr om New York består av sex små delstater som tillsammans utgör New England. Här ligger många platser som vi känner igen namnet på från olika varumärken som säljer inredning på marint tema som NewPort, Martha’s Vineyard, New Haven, Cape Cod. bland new englands vita sanddyner, i Hyannis Port, ligger familjen kennedys klassiska sommarresidens.

New England präglas av närheten till New York vilket gjorde att många välbeställda New York-bor tillbringade sina somrar i New England, inte minst i Newport där sociteten byggde enorma palats. Här utvecklades den lyxiga kustnära inredningsstilen. En stil som har sitt ursprung långt tidigare och i en helt annan tradition. Hit kom nämnligen det legendariska immigrantskeppet Mayflower 1620 och landsatte 185 immigranter från England. De var inte de första engelska immigranterna i Amerika men många ser denna grupp som pilgrimsfäderna - pionjärer man gärna identifierar sig med. De var kristna flyktingar som flydde förföljelse i England. Många dog under den första svåra tiden men genom ett avtal med indianerna och hjälp från dem så etablerades en livskraftig koloni som levde i harmoni med indianerna. Det var här man firade “Thanksgiving” första gången. De invandrade engelskmännen ville tacka Gud för den första goda skörden. Idag är New England främst känt för den inredningsstil och byggstil som härstammar från områdets många kustnära städer och samhällen. Det är vita hus med liggande panel och mörka fönsterluckor. Inredningen är ofta ljus med inslag av tunga mörka möbler, ofta med mässingsdetaljer. Den marina miljön visas i inslag från båtar, flaggor och skyltar med marint ursprung. Idag präglas stilen även av klara blåa och röda färger ofta i form av stjärnor på textilier. Källa - Läs mer

New Enland stilen är snyggt att blanda med andra stilar, te.x lantlig shabby chic, ruffig industri design och klassiska antika stilmöbler.

Här kommer några exempel på varor i butiken


Höga pampiga sänggavlar,
här klädd i ett mörkblått tyg

Textil i i marinblå, randigt och jeans

Vit stol med mörkmarint tyg
Rotting stol, att ta in utemöbler
är helt rätt i New England stilen


Detaljer som stora golvlyktor
och gamla frakt lådor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar