Bergsmansgatan 22, Karlskoga 0586-505 32 kontakt@bevarainredning.com

fredag 10 april 2015

Renovera en kristallkrona


Få lampor är så vackra som just en kristallkrona. Kronan jag ska visa upp såg dock inte ut mycket för världen när vi fick in den.
Den fungerade inte och såg smutsig och matt ut.När man ser en kristallkrona hänga i sitt tak är det svårt att föreställa sig hur många små delar den består av.
En av våra hantverkare Angelo tog dock itu med den med mycket tålamod och gick metodiskt igenom del för del. Allt behövdes putsas och monteras isär, min tanke när jag såg alla delar var " hur ska han någonsin få ihop allt det där igen"!

Angelo är dock inte den som ger sig och lampan fick liv igen - bit för bit.Här har lampan fått nya kablar och jodå - även de bakre lamphållarna fungerade, dock inte glödlamporna. 
Varje litet kristall hänge fick monteras med ny ståltråd - ett riktigt pillgöra!
Resultatet blev helt enkelt strålande, lyckliga den som kommer att pryda sitt hem med denna kristallkrona - renoverad med mycket omsorg och kärlek! / Karin

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag råkade ta isär min antika kristallkrona för att rengöra den.Rengjorde med metallputs så det sken. Använde ättika och vatten till kristallerna men kan tyvärr inte sätta ihop alla bitar och några av stenarna är borta eller så behövs det putsas. Kan eran kompis hjälpa mig med detta problemet?Ska snart flytta och vill gärna hänga min krona i min nya bostad. Ni kan nå mig på stenbocken1978@gmail.com
  Hur mycket det kommer och sådant. Tack på förhand. Förresten din krona blev jätte fin.

  SvaraRadera
 2. Har en sådan lampa hemma
  Nyfiken på värdet på en sådan?
  Och om de fonns fåntag i 1 blommdel saknas en på min ?
  Tacksam.för.svar

  SvaraRadera
 3. Har en sådan lampa hemma
  Nyfiken på värdet på en sådan?
  Och om de fonns fåntag i 1 blommdel saknas en på min ?
  Tacksam.för.svar

  SvaraRadera