Bergsmansgatan 22, Karlskoga 0586-505 32 kontakt@bevarainredning.com

onsdag 6 maj 2015

Guld eller silver


Vilken metall ger rätt känsla och kan man blanda guld och silver hur som helst?
Numera blandar man metaller friskt och kan utan problem ha både guld, silver och koppar i samma rum.


Koppar är något som kommit tillbaka stort och krukan ovan kan man gärna kombinera med de nyare strama koppar artiklarna som man ser nu.


Guld kan jämfört med silver ge en mer lyxig, elegant och antik känsla.
Allt beror dock på vilken stil föremålet ifråga har. Något med arbetade detaljer ger en helt annan känsla en ett föremål med enkla strama linjer.


För en mer lantlig känsla är zink helt rätt - silverfärgat, men mer åt det gråa hållet och ger då en lite mer rustik känsla.


Vill man "gifta ihop" silver och guld på ett bra sätt finns många knep. Ett är att använda något som redan har både guld och silver - som i setet nedan som blivit så slitet så guldfärgen skymtar igenom.

Har du mest silver föremål och vill lägga till något i guld kan det vara bra att börja med två saker som då kan "prata med varandra" som man säger på inredningsspråk.
En avvikande guld sak kan se lite bortkommen ut, men får den en liten kompis blir det genast mycket finare!
Man behöver inte ställa dem tillsammans utan de får gärna vara vid varsin vägg - gärna diagonalt från varandra. Detta gäller så klart även om du har mest guld och vill blanda in silver.
Svart och guld är en svårslagen kombination, den vackra klockan ovan är ett bra exempel och även beslagen nedan som framhävs så fint mot det svarta.


Silver ser ofta lite enklare och stramare ut än guld men visst kan även det vara lika lyxigt, ta det här lilla skrivstället som exempel - skulle lyxa till även det enklaste skrivbord.


Som alltid, känn efter vad du gillar bäst - dras du mot den varmare guldet eller är det det kallare silvret som får ditt hjärta att slå lite starkare? / Karin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar