Saftig saffranskaka. 8-10bitar
Du behöver:
Smör och ströbröd till formen
Smör och ströbröd till formen
200 g smör eller margarin
0,5 g saffran
3 dl strösocker
2 st ägg
1½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Såhär gör du!
1. Sätt ugnen på 175C.
2. Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant, ca 24cm i diameter.
3. Smält matfettet
4. Stöt saffranet i en mortel med 1msk av sockret. Blanda det med de smälta smöret.
5. Vispa ägg och resten av sockret poröst. Rör ner matfettet och mjölken.
Blanda mjölet med bakpulvret och häll i det i smeten. Häll smeten i formen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.
7. Låt kakan stå i formen på galler ca 5 minuter innan kanten på formen lossas.
7. Låt kakan stå i formen på galler ca 5 minuter innan kanten på formen lossas.
Serveringstips: Råröda hallon och vispad grädde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar