Bergsmansgatan 22, Karlskoga 0586-505 32 kontakt@bevarainredning.com

torsdag 29 oktober 2015

Gamla ting med en historia



Förr hade "vanligt" folk oftast inte råd att äga så många saker och det de hade vårdades ofta ömt.
När jag tittar på den lilla antika dockan som är så sliten så den inte ens har håret kvar undrar jag vem som har lekt med den. Har det gått i arv i generationer, eller blivit bortglömd och legat i sin låda när ägaren blivit stor?
Gamla ting är så mycket mer än bara saker för de har en historia som nästan för med sig personerna runt dem.




Gamla fotografier är väldigt charmiga att rama in och sätta upp och har man inte några bilder på sina släktingar så kan man även köpa gamla ramar som har bilderna kvar och
låta dem bli en del av hemmet.
Fina små tennmuggar är söta som prydnad men också perfekta att använda t.ex, som glöggmuggar.





Saker som är skavda eller lite trasiga blir lite extra fina när man vill åt den antika stilen. Den lilla kvinnan som färgen skavts bort på höften på är fin som hon är, patinan är en del av charmen.




Bruksföremål som den lilla skolästen i metall blir vackra som dekorationer och tänk vad fin den skulle vara i fönstret hos en skomakare.




Det är svårt att förstå att de kunde tillverka så vackra möbler helt för hand förr och det ligger många timmars arbete på den vackra stolen. Förr gjorde man ju också saker så att de skulle hålla och kunna användas en lång tid. Nu är mycket av det som tillverkas slit och släng varor som det är tänkt man ska använda ett tag för att sedan köpa nytt.
Kom gärna in och ta en titt i vårt lilla "antik rum"- en riktig liten skattkammare för den som gillar vackra ting som har varit med om mycket. / Karin






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar