Bergsmansgatan 22, Karlskoga 0586-505 32 kontakt@bevarainredning.com

torsdag 15 oktober 2015

Slitet eller inte



Det har varit populärt med den så kallade "shabby chic" stilen i många år nu och trenden med slitna möbler fortsätter.
Man kan få till den slitna stilen även på helt nymålade möbler och det finns många olika metoder för att få till rätt finish.



Den underbara blå skänken till vänster är målad så att man ser igenom färgen och det är en konst att få till det så att den inte bara ser slarvigt målad ut. Känslan man vill ha fram är att möbeln är sliten av många års användning. Det gäller att låta träet lysa igen på kanter och runt handtag - där färgen först slits bort  vanliga fall.
Skåpet till höger har slipats på kanterna, inte mycket alls utan bara så den ser lite mer rustik ut och det blir väldigt fint eftersom den är lite sliten i vissa fogar osv..




Skolstolarna har även de målats så att penseldragen syns och det fungerar alltså utmärkt även att göra det med en mörk färg på en ljusare yta.




Den fantastiska gröna chiffonjén har guld lådor och här har kanterna fått sig en strykning av guldfärg. Känslan blir även här att den har slitits med tiden, fast det är färg ovanpå den gröna färgen och inte färg som skiftar fram under den.




Bordsskivan har blivit slipad, så att träet syns igenom och här har man gått på lite mer med slippappret än t.ex. på skåpet ovan.




Vackra utsirade detaljer - på bilden ovan har vi låtit det vara helvitt och fräscht medans bordet på den nedre bilden har målats i en mer "slarvig" stil för att framhäva de utsirade detaljerna lite mer och ge det en lite "ruffare" look.




Även en svart möbel gör sig bra med en slitning i färgen och karmstolen med sin läder look blir perfekt när den är "shabbad".




Vackra detaljer som skulle ha kunnat slipats fram eller målats på ett sätt som framhäver dem mer.
När man vill ha en riktigt elegant och stilren möbel är det dock många gånger finast att ha en slät målad yta. / karin





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar