Bergsmansgatan 22, Karlskoga 0586-505 32 kontakt@bevarainredning.com

torsdag 17 september 2015

Konsten att välja rätt tyg



Uttrycket en tapetserad möbel får kan ändras totalt beroende på vilket tyg man väljer.
Diskret, modig, trendig, klassisk, retro - ja många olika stilar kan uppnås om man bara har rätt tyg.
Det silvriga tyget i "krokodilskinn" har en kund valt för ett eget projekt och det kommer bli hur läckert som helst till sitt ändamål.



Vår syntetiska fårull är väldigt populär och vi använder den på stolssitsar - både på pinnstolar och rokokostolar och även till våra kökssoffor. 
En soffa med knappar i ryggen känns aktuell med ett sobert grått tyg som här - hade vi valt ett sammetstyg i  en neutral färg hade den fått en lite lyxigare och "äldre" stil men färgen spelar även den en stor roll - en knallig färg på sammeten gör den genast yngre och mer "poppig".





Svart och vitt - en kombination som aldrig slår fel.
Två likadana stolar i en liknande stil men ändå med olika uttryck.
Här kan man tydligt se vad mycket färg och tygval gör - fast det är två likadana stolar med en stil som är trendig och klassisk på samma gång på båda stolarna.









Oftast beställer vi tyg till just den möbeln som vi fått in, men vi tar även tillvara på vackra resttyger och har man en udda stol räcker det med en liten bit tyg för att klä den.




 Stolen med två olika tyger såg faktiskt inte mycket ut för världen innan vi började jobba med den och nu är den vacker nog för en prinsessa. Guldet som den blivit målad i matchar perfekt med guldet i tyget och valet av två olika tyger som kombineras ihop så perfekt ger den det där "lilla extra".





Den lilla pallen kunde fått en mängd olika stilar och det som nu får den att utmärka sig är just det underbara tyget.
Vi tar självklart även emot stolar/soffor m.m. för omtapetsering och vi kan hjälpa till med tygval om kunden inte har med ett eget tyg. Skicka gärna ett mail för att få en offert om du har något du vill få omtapetserat. / Karin










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar